Mediteren

Klik hier om direct naar de videostudie te gaan.

In onze tijd is er veel aandacht voor meditatie. Het is een reactie op de overvloed aan prikkels die dagelijks op ons afkomt door onze apparaten of uit onze omgeving. Het lijkt erop dat steeds meer mensen de kracht van stille overpeinzing ontdekken, of de noodzaak daarvan.

Waar vul je je gedachten mee? Wat laat je toe? Waar kijk je naar, naar wie luister je? Deze vragen zijn bepalend voor jouw gedachten. Voed je ze met goede, ware zaken of krijg je veel ‘junkfood’ binnen? Ik zelf zou hier nog heel wat in kunnen verbeteren.

De woordstudie van vandaag gaat over het woord hágáh. Dit woord betekent onder meer mediteren, murmelen, prevelen. En wát je dan overdenkt of wát je dan prevelt heeft veel invloed op je dagelijks leven.

Wat doe jij om je gedachten positief en gezond te houden? Ik hoor graag jullie overwegingen en tips.

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: