Tot hiertoe…

Klik hier om direct naar de woordstudie te gaan.

Zoals veel van mijn lezers en volgers weten, werk ik in het onderwijs. Deze week is in mijn regio de laatste week voor de zomervakantie. Dat betekent dat het in het afgelopen schooljaar gelukt is om elke week een videostudie op YouTube te plaatsen.

Dat dit gelukt is, ervaar ik als een wonder. Dit jaar werkte ik voor het eerst in de bovenbouw èn ik ben aan een masterstudie begonnen. Dat dat is gelukt, plus het wekelijkse filmpje, is niet te danken aan mijn planning, mijn energie of mijn talent voor overzicht houden. Op al die drie gebieden ben ik namelijk geen ster, van nature. De woorden die Samuel sprak toen hij de gedenksteen “Eben Haezer” oprichtte, gingen de afgelopen weken vaak door mijn gedachten. “Tot hiertoe heeft de HEERE ons geholpen,” 1 Samuel 7:12. Met dit vers begint ook de videostudie van vandaag.

Door een lezing van Michelle van Dusseldorp werd ik opnieuw bepaald bij het belang van vieren, van het oprichten van gedenkstenen. Om blijvend mijn ‘wonder’ te gedenken, heb ik een mooi servies aangeschaft. Elk weekend komen mijn ‘gedenkstenen’ op tafel. (Het is al met al een dure hobby, zo’n website en filmprogramma :-)). Uiteraard hoeft het niet altijd zo groots te zijn, maar ik denk dat het een mooi principe is om stil te staan bij de overwinningen die God je geeft. Neem een moment om het te vieren, vergeet niet waar je hulp vandaan kwam!

De videostudie over het woord ‘ázar, helpen, vind je hier.

In welke situatie heb jij hulp van boven ervaren? En hoe heb je dat gevierd?

Uncategorized

2 Comments Plaats een reactie

  1. Blog over “Tot hier toe…”
    Prachtig Elske. Bedankt dat je dit deelde. God lof, die verlangens in ons wakker maakt en ze Zelf tot een goed einde brengt. Nu wil ik je servies wel zien… Plaatje?! Susanne

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: