God daalt af

Klik hier om direct naar de videostudie te gaan.

Dit jaar vielen Pesach en Pasen op dezelfde dag. Dat is nu dus ook met Shavu’oth / Wekenfeest en Pinksteren het geval. Van zaterdagavond 5 Sivan (8 juni) tot maandagavond 7 Sivan (10 juni) is het Shavu’oth. Pinksteren valt dit jaar op 9 en 10 juni. Tijdens het Wekenfeest wordt gevierd dat God de Tora gaf aan Zijn volk. Hij kwam bij hen wonen met Zijn Woord. Pinksteren is het feest dat God ín mensen komt wonen met Zijn Geest.

Niet alleen Mozes had een ontmoeting met God bij / op de Sinaï. Het bijzondere van deze gebeurtenis is dat het hele volk de tekenen van de aanwezigheid van God gezien en gehoord heeft. Het was ontzagwekkend, het volk werd bang. Een belangrijk teken van de aanwezigheid van God is in de bijbel een wolk. De videostudie van vandaag gaat over het woord ‘ánán, wolk.

Uncategorized

2 Comments Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: