als vreemdeling verblijven

Klik hier om direct naar de videostudie te gaan.

In Richteren 17 komt er zomaar een zwervende Leviet bij Micha aanlopen, op zoek naar een plek om te verblijven. Hij komt uit Bethlehem. Die plek doet denken aan andere vreemdelingen. Ook Naomi ging met haar man en haar zonen uit Bethlehem weg, om later met Ruth, een vreemdelinge in Bethlehem, terug te keren. Het boekje Ruth wordt gelezen tijdens Shavuot, het speelt zich immers af tijdens de graanoogst. Zij wordt de overgrootmoeder van de messiaanse koning David, uit wiens geslacht eeuwen later, ook als vreemdeling in Bethlehem, Jehoshua geboren wordt. In deze video bespreek ik het woord goer, als vreemdeling verblijven.

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: