verborgen

Klik hier om direct naar de videostudie te gaan.

In Psalm 111:1 wordt gesproken over de ‘kring der oprechten’. Bij dat stukje bleef ik hangen toen ik deze week de videostudie voorbereidde. Wat wordt er met die ‘kring’ bedoeld? De dichter kan niet de kerk bedoeld hebben, die bestond toen nog niet. Bedoelt hij zijn volk? Of bedoelt hij de mensen die naar de tempel komen om één van de drie pelgrimsfeesten te vieren? En vooral: wat betekent die kring voor mij, nu?

De kerken beginnen langzaamaan weer samenkomsten te organiseren. Veel christenen hebben in de afgelopen maanden de kring van de kerk gemist. Er zijn misschien ook lezers onder u die zich van die kring vervreemd voelen, maar niet van God.

Mij leverde het bestuderen van het woord sod, het woord dat de HSV hier met kring vertaalt, veel op. Het heeft te maken met vertrouwelijke omgang en met fundament. In de woordverbanden komt zelfs mossad voorbij. Spannender kan ik het niet maken. Bekijk hier de videostudie over het woord sod.

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: