Loofhuttenfeest

Klik hier om direct naar de videostudie te gaan.

Waar kun je beter wonen, in een huis of in een hut? Wat is beter, een tempel of een tent?

Eens zullen ze het werkelijk zijn…

Ze zullen me een heiligdom maken, opdat Ik in hun binnenste wonen kan. Geheel zoals Ik je het model van Woning toon, en het model van haar voorwerpen, zo moeten jullie het maken (Ex. 25:8-9). ‘Zo moeten jullie het maken’ verklaren onze wijzen als ‘in de komende generaties’. Daarmee willen ze onze aandacht richten op het feit dat het uiteindelijke doel van het Heiligdom niet de bouw is van een uiterlijk heiligdom. Wat God bedoelt wanneer Hij voorstelt de Tempel en zijn voorwerpen te maken, is het model aan te reiken dat ons in staat stelt onszèlf – door onze daden – tot een heiligdom te maken. Wees heilig, klaar om de Sjechina (inwoning van God, E.V.) in jezelf te ontvangen (-) Mijn uiteindelijke bedoeling is dat jullie jezelf bouwt, naar dit model (bSanhedrin 16b). (In Tenachon 4, Over de Joodse feesten, Soekot, p. 70, Rabbi Chayim van Volozhyn, Nefesj haChayiem I, 4)

Omdat zondagavond het Loofhuttenfeest begint, gaat de videostudie vandaag over soekah, loofhut.

Uncategorized

2 Comments Plaats een reactie

  1. Elske, een mooie studie, zeker ook het begin hetgeen je zegt over Jacob; blijdschap je ertoe aanzetten, waaauw; volgens mij wordt met sukkot ook uit Ezechiel 38,39 gelezen, als het gaat over de dakvolkeren, maar dat weet je natuurlijk al! Ik ga morgen de link die je aangeeft nog eens doornemen; mvrgr. Gerard Plas

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: