Je mag gehoord worden.

Vandaag een repost van mijn eerste bericht. In dit bericht vertel ik dat iemand in Israël tegen me zei: “Je mag gehoord worden!” Die ‘iemand’ was Bart Repko, wachter op de muren van Jeruzalem. Afgelopen zondag, 17 maart, is hij overleden. De woordstudie van vandaag gaat over het woord ‘shamar’, wachter zijn.

elskevahl.com

Klik hier om direct naar de videostudie te gaan.

“Je mag gehoord worden.” Als je om je heen kijkt, lijkt het er misschien op dat er niet veel mensen zijn die deze aanmoediging nodig hebben. Weinig mensen nemen een blad voor hun mond. Toch geloof ik dat er ook mensen zijn, die te stil zijn. Mensen die te weinig van zich laten horen.

In onze lawaaiige samenleving lijken verlegenheid en bescheidenheid een verdienste. Maar verlegenheid kan je erg in de weg zitten. We zien verlegenheid vaak als een karaktereigenschap en we leggen ons erbij neer. “Ik praat nu eenmaal niet zo gemakkelijk.” Laatst hoorde ik een rabbijn hierover spreken. Hij merkte op dat veel mensen zich neerleggen bij hun verlegenheid, terwijl ze andere kwalen wel aanpakken. Tieners kopen bijvoorbeeld allerlei producten om acné te bestrijden. Ze zeggen niet snel: “Ik ben nu eenmaal een pukkelig persoon,” maar ze…

View original post 242 woorden meer

2 Comments Plaats een reactie

  1. Elske, … bijzonder om deze Hebreeuwse woordstudie in de vroege morgen uren weer eens door te nemen; mooi dat je refereert aan de wachter bij uitstek Bart Repko, ik hoorde het begin deze week, verdrietig! Het is zo belangrijk om in zijn voetsporen verder te gaan, ‘we mogen gehoord worden’! Met vriendelijk groet, Gerard Plas.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: