Helden

Klik hier om direct naar de videostudie te gaan.

In de woordstudie over het woord cházaq, sterk zijn, komen we verschillende bijbelse helden tegen. We beginnen bij Daniël. Daniël kreeg het gebod om sterk te zijn en terwijl er tegen hem gesproken werd, werd hij gesterkt. Woorden kunnen ons sterk maken. In de eerste plaats bedoel ik natuurlijk woorden uit het boek, maar ook andere verhalen over (geloofs)helden kunnen tot ons hart spreken en ons bemoedigen.

Als op sjabbat in de synagoge het laatste hoofdstuk van één van de eerste vijf bijbelboeken wordt uitgelezen, zegt men: ‘Chazaq, chazaq wenitchazaq’, ‘wees sterk, wees sterk en wees versterkt’ betekent dat. Met deze uitspraak wordt beleden dat het Woord mensen sterk kan maken en worden de hoorders aangemoedigd om het lezen en studeren niet op te geven. We hebben verhalen nodig om op verhaal te komen. Bekijk hier de video over het woord chazaq.

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: